Саопштења Министарства и најаве

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде позива малинаре на нови састанак

Доследни свом ставу да је једини пут за решавање свих проблема и неспоразума у области малинарства разговор, међусобно разумевање и поштовање представника државе, малинара и откупљивача малина, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде организује у четвртак, 13. јуна 2024. године, са почетком у 12 часова, нови састанак са представницима удружења малинара из целе Србије. Састанку ће присуствовати и председник Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Народне скупштине Републике Србије Маријан Ристичевић.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде очекује да ће се сва позвана удружења одазвати и да ћемо још једанпут сви заједно сагледати све проблеме који постоје у малинарству, али и донети одлуку о креирању дугорочне пољопривредне политике у области малинарства, како се и наредних година не би сусретали са увек истим проблемом – а то је да се непосредно пред сезону и у току сезоне бербе малине, по правилу у врло непријатној атмосфери, разговара искључиво о откупној цени малине.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде чврсто је опредељено да, у сарадњи са произвођачима и откупљивачима малине, другим државним органима, као и научним институцијама у области воћарства, приступи изради дугорочне стратегије о малинарству, са циљем да пружи подршку како малинарима, тако и хладњачарима, да удруженим и заједничким напорима остваре успех на врло захтевном и изазовном европском и светском тржишту малине.

Категорије

Величина текста
Контраст