Saopštenja Ministarstva i najave

Unapređenje saradnje Republike Srbije i Republike Sijera Leone u oblasti poljoprivrede

Ambasador na nerezidencijalnoj osnovi Republike Sijera Leone u Republici Srbiji Mohamed Jongavo posetio je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gde je sa pomoćnicom ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju i evropske integracije Anjom Javor razgovarao o odnosima dveju zemalja i potencijalima za unapređenje bilateralne saradnje, naročito u oblasti poljoprivrede.

Istakavši da Srbija, kao jedna od zemalja osnivača Pokreta nesvrstanih, već tradicionalno neguje dobre odnose sa afričkim zemljama, Javor je izrazila uverenje da će intenziviranje saradnje Republike Srbije i Republike Sijera Leone u oblasti poljoprivrede doprineti jačanju sveukupnih veza i doneti dugoročne benefite za obe države.

Pomoćnica ministra je pozvala delegaciju Republike Sijera Leone da naredne godine poseti Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji, kao najznačajniji agro-biznis događaj u regionu, već više od devet decenija privlači pojedince, privredne, poslovne i političke delegacije i stvara pogodan ambijent za nove poduhvate i saradnje. Ona je naglasila i to da Srbija ima eminentne obrazovne ustanove u oblasti poljoprivrede, te da bi u budućnosti bilo značajno da srpski fakulteti i instituti ugoste određeni broj studenata iz Republike Sijera Leone.

U razgovoru je istaknuto da su rast poljoprivredne proizvodnje i povećanje kapaciteta i resursa ključni prioriteti vlada obe države, a razmatrane su i mogućnosti za potencijalno zaključenje sporazuma dva nadležna ministarstva u ovoj oblasti. 

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast