Saopštenja Ministarstva i najave

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Bogićević otvorio 19. Smotru poljoprivrede, industrije i trgovine u Kaću

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Sektoru za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević otvorio je danas, u ime ministra dr Aleksandra Martinovića, manifestaciju Smotra poljoprivrede, industrije i trgovine (SPIT) u Kaću, koju KLUB 100P plus tradicionalno organizuje svake godine posle žetve pšenice.

Ovogodišnji 19. SPIT organizovan je kao mini-sajam na kom poljoprivredni proizvođači mogu da vide brojne mašine i opremu, stacionarno i u radu, kao i rezervne delove, ulja, mineralno đubrivo, semena i sve ostale proizvode namenjene poljoprivrednoj proizvodnji, ali i da međusobno razmene dosadašnja iskustva i znanje.

Pomoćnik ministra istakao je da su manifestacije ovog karaktera veoma važne i poželjne za poljoprivrednike, jer imaju priliku da na licu mesta vide i upoznaju se sa radom mašina i opreme. Dodao je da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviti da pruža podršku svim poljoprivrednim proizvođačima, bez obzira na veličinu njihovih poljoprivrednih gazdinstava, kao i da kreira poljoprivrednu politiku zajedno sa njima.

Foto: Dijana Đorđević/MPŠV

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast