Saopštenja Ministarstva i najave

U planu potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva poljoprivrede i Banke Poštanske štedionice u cilju obnavljanja stočnog fonda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa predsednikom Izvršnog odbora Banke Poštanske štedinice Bojanom Kekićem i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarao o svim potencijalnim mogućnostima za olakšavanje i unapređenje poslovanja poljoprivrednih proizvođača, kao i o uspešnom nastavku međusobne saradnje.

Ministar Martinović je ovom prilikom najavio potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva i Banke, a u cilju i pre svega obnavljanja stočnog fonda i pomoći malim i srednjim farmerima kroz kredite za izgradnju objekata i kupovinu traktora, mehanizacije i ostale savremene opreme. On je dodao da je Banka Poštanska štedionica godinama unazad respektabilan partner Ministarstva poljoprivrede, te da poljoprivrednici kroz posebne olakšice, preko Uprave za agrarna plaćanja, uspešno konkurišu za sredstva koja su im neophodna za unapređivanje svoje poljoprivredne proizvodnje.

            Tokom sastanka, sagovornici su se osvrnuli na zajedničko učestvovanje Ministarstva poljoprivrede i Banke Poštanske štedionice u realizaciji kreditne podrške malim hladnjačarima, na sprovođenje Pravilnika o uslovima i načinima ostvarivanja prava na kreditnu podršku, kao i na zajedničko sprovođenje Pravilnika o dodeli bespovratnih sredstava u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu (projekat SCAP).

            Takođe, tema sastanka bilo je i to da Banka Poštanska štedionica od 2019. godine, u saradnji sa Ministarastvom poljoprivrede, nudi poseban kreditni proizvod namenjen mladim poljoprivrednicima za kupovinu poljoprivrednog zemljišta sa rokom otplate od 20 godina i uz kamatnu stopu od dva odsto godišnje.

Sastanku su pored ministra Martinovića prisustvovali i sekretar Ministarstva Stanija Višekruna, šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor, pomoćnik ministra  Nenad Katanić i direktor Uprave za agrarna plaćanja Slobodan Nikolovski.

Foto: MPŠV/Iva Petrović

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast