Saopštenja Ministarstva i najave

Ministarstva poljoprivrede i građevinarstva uložiće zajedničke napore da se problem vodosnabdevanja u Koceljevi što pre reši

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem, predsednikom opštine Koceljeva dr. vet. Dušanom Ilinčićem i generalnim direktorom fabrike Rauch Serbia d.o.o Koceljeva Pericom Aleksićem, sa kojima je razgovarao o mogućim rešenjima za probleme sa snabdevanjem vode u opštini Koceljeva i pomenutoj fabrici.

Kako je ranije ustanovljeno, jedan od načina da se ovaj problem prevaziđe jeste da se opština Koceljeva snabdeva vodom iz Grada Šapca, što je razmatrano u okviru današnjeg sastanka. Nakon što je usaglašeno da bi to bilo najbrže, a istovremeno dugoročno rešenje, dogovoreno je da se u narednom periodu analiziraju mogućnosti za proširenje vodovodne mreže iz Šapca do naselja Draginja u Koceljevi.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uložiće zajedničke napore da se ovaj problem što pre reši, pre svega u interesu stanovnika opštine Koceljeva, poručio je ministar Martinović.  

Današnjem sastanku ispred Ministarstva poljoprivrede prisustvovali su i šef Kabineta i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Anja Javor, pomoćnik ministra za pravne i normativne poslove Milica Neđić, sekretar Ministarstva Stanija Višekruna i direktor Republičke direkcije za vode Maja Grbić, zatim ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pomoćnik ministra Predrag Petrović, kao i Ivana Grujički i Jelena Vujanac iz Sektora za građevinske poslove, sprovođenje objedinjene procedure i ozakonjenje, a u razgovoru je učestvovao i predsednik Skupštine opštine Koceljeva Veroljub Matić.

Foto: Iva Petrović/MPŠV

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast