Саопштења Министарства и најаве

Позив пољопривредницима да пријаве злоупотребе пољопривредног земљишта

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде активно ради на измени Закона о пољопривреди и руралном развоју, која ће омогућити да се пољопривредницима дозволи упис парцела у електронски Регистар пољопривредних газдинстава на основу посебне изјаве оверене код нотара под кривичном и материјалном одговорношћу, којом гарантују да је наведена парцела она коју баш они обрађују што ће и документовати надлежним инспекцијама током провере.

Поменути предлог изјаве о обрађивању земљишта, тачније измене и допуне Закона о пољопривреди и руралном развоју, има за циљ да право на подстицаје остварују искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун и да субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Апелујемо на пољопривредне произвођаче да сачекају до доношења поменутих измена и допуна Закона о пољопривреди и руралном развоју којима ће тачно бити прецизирани услови и начини сходно законским регулативама.

Сви пољопривредни произвођачи који имају информације о злоупотребама у вези са пријавом пољопривредног земљишта позивају се да од данас пошаљу своје информације о злоупотребама на електронску адресу prijavizloupotrebu@minpolj.gov.rs.

Свака информација може бити од изузетне користи јер ћемо тако моћи брже да контролишемо и сузбијемо све евентуалне злоупотребе, а самим тим убрзамо исплату субвенција онима који заиста имају право да их добију. Заједнички је интерес да новац свих грађана Србије намењен јачању наше пољопривреде и прехрамбене индустрије буде искоришћен на најбољи могући начин.

Визуал: Ива Петровић/МПШВ

Категорије

Величина текста
Контраст