Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић разговарао са представницима Trayal Корпорације

            Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас у Министарству са генералним директором Trayal Корпорације Милошем Ненезићем, директором Фабрике заштитних средстава у саставу Trayal Корпорације Ненадом Исаиловићем и саветником за противградну заштиту Ђорђем Кардумом. На састанку је било речи о Аутоматизованој противградној заштити, пројекту који је ово предузеће развило у циљу обезбеђивања максималне ефикасности у одбрани од града.

            Након што су му приликом посете Trayal Корпорацији у Крушевцу на Видовдан представљени досадашњи резултати овог пројекта, министар Мартиновић изразио је спремност министарства којим руководи да финансијски подржи другу фазу аутоматизације и опремања противградних станица за радарски центар Букуља, као и аутоматизацију радарских центара у Ужицу и Крушевцу, јер ће на тај начин, између осталог, бити обезбеђена и ефикаснија пољопривредна производња и већи приноси, што је свакако један од стратешких циљева државе.

Министарство пољопривреде ће покушати да пронађе средства у буџету за наредну годину за реализацију поменутих пројеката и расписати јавни позив по том основу, навео је министар, те нагласио да се Србија поноси тиме што има домаће предузеће које производи најсавременије ракетне системе у области противградне заштите.

Мартиновић је подсетио и на то да се Правилником о подстицајима за управљање ризицима, кроз премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња, регресирају трошкови осигурања, и то од 40 до 70 одсто од плаћене премије осигурања, што је, уз бројне друге афирмативне мере подршке у области пољопривреде, још један од начина на које држава помаже своје пољопривредне произвођаче. 

Данашњем састанку присуствовале су и државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Ливија Павићевић, шеф Кабинета и помоћник министра Ања Јавор и секретар Министарства Станија Вишекруна.

Фото: МПШВ/Катарина Васић

Категорије

Величина текста
Контраст