Саопштења Министарства и најаве

Министар Мартиновић: У наредном периоду нова радна група за унапређење производње и прераде меса

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са представницима Удружења одгајивача свиња Србије, представницима Удружења произвођача свиња Мачва, затим Удружења одгајивача свиња Бачка и представницима кланица и предузећа за производњу и дистрибуцију меса и месних прерађевина. Након дугог, али и конструктивног разговора, на предлог министра Мартиновића, договорено је да се у наредном периоду оформи оперативна радна група, чији би чланови били представници свих заинтересованих страна, као и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

            „За државу, као и за Министарство којим руководим, сви сте подједнако важни. Као што улажемо додатни труд и напор да помогнемо произвођачима, исто тако је наш задатак да сачувамо домаћу кланичну индустрију. Због тога сви морамо да будемо на истој страни, да периодичним састанцима, кроз дијалог, заједничким сагледавањем стања и предлагањем адекватних мера за додатно унапређење производње и прераде, у ходу решавамо изазове са којима се суочава ова грана сточарства. Наведено би, управо, омогућила нова радна група, на чијем би челу био помоћник за пољопривредну политику Ненад Катанић, а чланови, између осталих, били би и директор Управе за ветерину Живко Матијевић и други представници Министарства пољопривреде“, истакао је министар Мартиновић.

            Саговорници су овим поводом изразили задовољство и нагласили да је атмосфера на састанцима у Министарству пољопривреде увек пријатељска и конструктивна, а подсетили су и на неопходност краткорочне и дугорочне стратегије за унапређење ове гране сточарства у Србији, о којима је раније било речи. Како су навели, свима је у интересу да Србија буде извозно опредељена, али да се првенствено обезбеди потребна количина меса за домаће тржиште, јер би то уједно представљало и просперитет целог народа.

У данашњем разговору, у својству представника Министарства пољопривреде, учествовали су помоћник министра за пољопривредну политику др Ненад Катанић и директор Управе за ветерину Живко Матијевић. Испред Удружења одгајивача свиња Србије присутни су били Зоран Илић, Роналд Холо и Миодраг Влашкалић, испред Удружења одгајивача свиња Бачка присутна је била Драганa Потпара, а испред Удружења произвођача свиња Мачва Владимир Талић и Зоран Вукадиновић. Са стране месних индустрија присутни су били Павле Пауновић испред предузећа Трлић, Миленко Ђурђевић испред кланице Ђурђевић, Братислав Богатић из предузећа Агро-Папук, Зоран Матијевић испред кланице Матијевић, Драган Миладиновић испред предузећа Јухор, Душан Кнежевић и Мирко Стојановић испред предузећа Златиборац, Аца Томашевић испред предузећа Неопланта, Радоје Жунић и Наташа Љубојевић Весовић из предузећа Жуна трејд, као и Радослав Недељковић испред кланице и прераде меса Недељковић.

 

Фото: МПШВ/Јована Петровић

Категорије

Величина текста
Контраст