Saopštenja Ministarstva i najave

Srpska privreda spremna za dolazak velikih Belgijskih investitora

???????????????????????????????

Nivo investicija belgijske privrede u privredu Republike Srbije je  zadovoljavajuć, ali postoje i realne mogućnosti za dolazak novih investitora u sektor agrobiznisa, zaključeno je na  današnjem sastanku koji je održan u prostorijama resornog ministarstva na kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador Kraljevine Belgije NJ.E. Leo Vinsent Das.

???????????????????????????????

Tokom sastanka razmotrena je dosadašnja bilateralna saradnja u oblasti poljoprivrede, pri čemu je konstatovano da postoji dobra mogućnost za njeno dalje unapređivanje, naročito u segmentu povećanja robne razmene, iskustava i znanja u oblasti zaštite bilja i veterine, zaštite životne sredine, kao i povezivanju malih farmera. 


Ministar prof dr. Snežana Bogosavljević-Bošković, upoznala  je ambasadora Belgije sa aktuelnim stanjem usled poplava, nakon čega je ambasador preneo spremnost belgijskih institucija da upute stručnu i tehničku podršku Republici Srbiji u cilju saniranja posledica.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast