Najave događaja

Ministar Bogosavljević Bošković na svečanoj ceremoniji završetka radova na sanaciji dela korita reke Kolubare

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bošković Bogosavljević posetiće Valjevo u subotu, 3. oktobra 2015. godine, kada će, zajedno ambasadorom Japana u Srbiji, NJ. E. Juichi Takahara, direktorom Kancelarije Vlade Republike Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, Markom Blagojevićem, direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem i gradonačelnikom Valjeva, Stankom Terzićem obići završene radove na sanaciji dela korita reke Kolubare čiju rekonstrukciju je finansirala Vlada Japana.

Vlada Japana obezbedila je blizu tri miliona evra pomoći za obnovu i sanaciju rečnih korita i nasipa u šest opština u Srbiji (Valjevo, Loznica, Krupanj, Čačak, Gornji Milanovac i Osečina) koje su nakon prošlogodišnjih poplava označene kao kritične lokacije. Projekti su realizovani u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja, a pod stručnim nadzorom JP ‘’Srbijavode’’.

Događaj će se održati u subotu, 3. oktobra 2015. godine u 12 časova. Svi učesnici i predstavnici medija okupiće se u Dušanovoj ulici broj 2 (Most na reci Jadar kod parka Vida Jocić) odakle će se krenuti u zajednički obilazak.

 

Pregled aktivnosti tokom posete:

12.00-12.20     Obilazak završetka radova

12.20-13.00     Izjave za medije

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast