Најаве догађаја Активности министра

Потписивање Споразума о сарадњи на реализацији пројекта „Управљање отпадом и отпадним водама у општинама-IMPACT”

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, директор Нeмaчке oргaнизaциjе зa тeхничку сaрaдњу – GIZ Србија Сигмунд Милер и вођа IMPACT пројекта Клаус Шмит потписаће у уторак 26. јануара 2016. године, у 12 часова, Споразум о сарадњи на реализацији пројекта „Управљање отпадом и отпадним водама у општинама-IMPACT” у Министарству пољопривреде и заштите животне средине (сала 7, IX спрат, Немањина 22-26).

IMPACT је наставак пројекта који је започет 2012. године и представља његову другу фазу. Вредност друге фазе пројекта, чија се реализација очекује у наредне три године, износи 3 милиона евра, док за реализацију овог Споразума нису потреба средства из буџета Републике Србије.

Циљ пројекта је побољшање услова за спровођење циркуларне економије, кроз претварање отпада у ресурсе за поновну употребу, како на националном, тако и општинском нивоу. На тај начин се подстичу иновације у подручју рециклаже и поновне употребе, ограничава се одлагање отпада, смањују се губици ресурса и подстичу промене понашања потрошача.

Сниматељима и фоторепортерима медијских кућа омогућено је снимање покривалица, као и потписивања уговора, након чега су предвиђене изјаве за медије учесника.

Категорије

Величина текста
Контраст