Najave događaja Aktivnosti ministra

Konferencija „Predstavljanje dosadašnjih rezultata i daljih planova za pomoć poljoprivrednim domaćinstvima u Srbiji“

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković govoriće, u sredu 17. februara 2016. godine u 11 časova, na Konferenciji „Predstavljanje dosadašnjih rezultata i daljih planova za pomoć poljoprivrednim domaćinstvima u Srbiji“, koju u okviru Programa Pomoć Evropske unije poljoprivrednim domaćinstvima nakon poplava, organizuje Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO), u Hotelu „Zira“ (kanferencijska sala „Mikonos“, Ruzveltova 35).

Pored ministra Bogosavljević Bošković prisutnima će se obratiti i NJ.E. Majkl Devenport, Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Marko Blagojević, Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Gerold Bodeker, predstavnik Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), izvršni partner u programu pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, organizuje konferenciju s ciljem predstavljanja rezulata dosadašnjeg rada i daljih planova za pomoć poljoprivrednicima, razmene iskustava predstavnika lokalnih samouprava uključenih u program i utvrđivanje najboljih praksi tokom implementacije programa koje se mogu korisno primeniti u nastavku rada.

FAO, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i lokalnim samoupravama, sprovodi program finansiran od strane Evropske unije usmeren ka pružanju pomoći malim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u poplavama 2014. godine. Ukupna vrednost programa je 9,5 miliona evra i sprovodi se u 41 opštini i gradu u Srbiji. Pomoć je do sada dobilo više od 26.000 poljoprivrednika, a program se nastavlja i u 2016. godini.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast