Najave događaja Aktivnosti ministra

Konferencija za novinare povodom predstojećeg 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković govoriće na konferenciji povodom održavanja 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u četvrtak, 5. maja, u 11 časova, u Palati Italija – ICE – sedište Italijanske agencije za spoljnu trgovinu  (Kneza Miloša 56) u Beogradu. Ovom prilikom, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Bogosavljević Bošković predstaviće aktivnosti resornog ministarstva na predstojećem Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji će se održati na Novosadskom sajmu od subote, 14. do petka, 20. maja 2016. godine.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine tradicionalno se predstavlja na svom štandu u Master hali. Zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ove godine je Italija, koja će u Hali 1, predstaviti kompanije koje između ostalog proizvode mašine i opremu za prehrambenu industriju, sisteme za navodnjavanje, opremu za stočarstvo i sadnice voća i vinove loze.

Sajam će obeležiti Izložba poljoprivredne mehanizacije i Nacionalna izložba stoke, koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, koje će i ove godine podržati i Izložbu organske proizvodnje i proizvoda sa oznakama geografskog porekla u Hali 1a Novosadskog sajma.

O koncepciji i sadržajima Međunarodnog poljoprivrednog sajma, na konferenciji će pored ministra prof. dr Bogosavljević Bošković govoriti i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković, ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco, direktor Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu Đovani Mafoda, generalni direktor Kompanije „Generali osiguranje Srbija“ – Generalnog sponzora 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma Dragan Filipović i generalni direktor Agropanonke Dragoljub Švonja.

Molimo Vas da dolazak na konferenciju potvrdite na adresu pr@sajam.net, a dodatne informacije možete dobiti i telefonom na broj 021/483-11-36.

Kategorije

Veličina teksta
Kontrast