У циљу припреме ИПАРД III Програма, ИПАРД Управљачко тело иницирало је израду и ажурирање секторских анализа у оквиру ИПАРД Мере 1 и Мере 3. Резултате спроведених секторских анализа, аутори анализа ће представити свим заинтересованим странама, након чега ће бити дефинисане препоруке за писање ИПАРД III Програма.
Јавно представљање резултата секторских анализа ће бити одржане по следећем распореду:
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР ПРОИЗВОДЊЕ И ПРЕРАДЕ ОСТАЛИХ УСЕВА
Понедељак, 13. јануар 2020. године у 11:00
Привредна комора Србије, Спрат 8, Сала 1
Теразије 23, Београд
11:00 – 11:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
11:10 – 11:20 Поздравна реч домаћина
Александар Богуновић, Секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију
11:20 – 12:30 Представљање Секторске анализе производње и прераде осталих усева
Горан Живков, SEEDEV
12:30 – 13:30 Дискусија, питања и препоруке
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР ПРОИЗВОДЊЕ И ПРЕРАДЕ ПОВРЋА
Уторак, 14. јануар 2020. године у 11:00
Привредна комора Србије, Спрат 8, Сала 1
Теразије 23, Београд
11:00 – 11:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
11:10 – 11:20 Поздравна реч домаћина
Александар Богуновић, Секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију
11:20 – 12:30 Представљање Секторске анализе производње и прераде поврћа
Ђорђе Теофиловић, SEEDEV
12:30 – 13:30 Дискусија, питања и препоруке
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР ПРОИЗВОДЊЕ И ПРЕРАДЕ МЛЕКА
Среда, 15. јануар 2020. године у 11:00
Институт за хигијену и технологију меса
Каћанског бр. 13, Београд
11:00 – 11:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
11:10 – 11:20 Поздравна реч домаћина
Др Весна Ђорђевић, Директор Института за хигијену и технологију меса
11:20 – 12:15 Представљање Секторске анализе производње и прераде млека
Драгана Тар, SEEDEV
12:15 – 13:00 Дискусија, питања и препоруке
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР ПРОИЗВОДЊЕ И ПРЕРАДЕ МЕСА
Среда, 15. јануар 2020. године у 13:00
Институт за хигијену и технологију меса
Каћанског бр. 13, Београд
13:00 – 13:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
13:10 – 13:20 Поздравна реч домаћина
Др Весна Ђорђевић, Директор Института за хигијену и технологију меса
13:20 – 14:30 Представљање Секторске анализе производње и прераде меса
Проф. др Дејан Крњаић, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду, сарадник SEEDEV-a
14:30 – 15:30 Дискусија, питања и препоруке
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР РИБАРСТВА
Четвртак, 16. јануар 2020. године у 12:00
Пољопривредни факултет у Земуну, Свечана сала
Немањина 6, Земун
12:00 – 12:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
12:10 – 12:20 Поздравна реч домаћина
Проф. др Душан Живковић, Декан Пољопривредног факултета
12:20 – 13:30 Представљање Секторске анализе рибарства
Проф. др Зоран Марковић, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, сарадник SEEDEV-a
13:30 – 14:30 Дискусија, питања и препоруке
ПРОГРАМ ПРЕДСТАВЉАЊА РЕЗУЛТАТА СЕКТОРСКЕ АНАЛИЗЕ – СЕКТОР ПРОИЗВОДЊЕ И ПРЕРАДЕ ВОЋА
Петак, 17. јануар 2020. године у 11:00
Регионална привредна комора Ваљево
Карађорђева 64, Ваљево
11:00 – 11:10 Уводна реч
Мр Јасмина Миљковић, шеф ИПАРД Управљачког тела, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
11:10 – 11:30 Поздравна реч домаћина
Александар Богуновић, Секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију
Станко Марковић, Директор РПК Ваљево
11:30 – 12:30 Представљање Секторске анализе производње и прераде воћа
Ивана Дулић Марковић, SEEDEV
12:30 – 13:30 Дискусија, питања и препоруке
С тим у вези, позивамо све заинтересоване да присуствују презентацији и дискусији секторских анализа у складу са вашим интересовањем, а на основу које ће бити дефинисане даље препоруке за израду ИПАРД III Програма.